virksomhedsordningen

This class was created by Brainscape user Peter Nielsen. Visit their profile to learn more about the creator.

Decks in this class (12)

Spørgsmål 1: Selvstændig virksomhed og skatteformer
Redegør for, hvad der forstås ved selvstændig erhvervsvirksomhed i relation til virksomhedsskatteloven herunder for, hvilke skatteberegningsmodeller der er i virksomhedsskatteloven, de fordele og ulemper der er forbundet med de enkelte modeller, og for de specielle krav, der skal opfyldes for at benytte de enkelte modeller.
9  cards
Spørgsmål 2: Biler
Redegør for, hvordan biler behandles i relation til virksomhedsordningen, herunder for om der er forskel på, om der er tale om en blandet eller 100 % erhvervsmæssigt benyttet bil, og om der er forskel på, om bilen er ejet eller leaset af den skattepligtige
19  cards
Spørgsmål 3: Indskudskontoen og aktiver/passiver
Redegør for hvad indskudskontoens funktion er herunder for, hvornår indskudskontoen opgøres, værdiansættelse af aktiver og passiver, og hvordan køb og salg af aktiver, imens virksomhedsordningen benyttes, behandles, og om tidspunktet for overførsel af aktiver og passiver til virksomhedsordningen.
7  cards
Spørgsmål 4: Kapitalafkastgrundlaget og aktiver/passiver
Redegør for hvad kapitalafkastgrundlaget er udtryk for herunder for, hvornår kapitalafkastgrundlaget opgøres og værdiansættes, og hvordan køb og salg af aktiver, imens virksomhedsordningen benyttes, behandles og for tidspunktet for overførsel til virksomhedsordningen.
10  cards
Spørgsmål 5: Sikkerhedsstillelser
Redegør for hvad en sikkerhedsstillelse er i relation til virksomhedsordningen herunder for, hvad baggrunden for reglen er, hvilken konsekvens en sikkerhedsstillelse har, og om forskellen på sikkerhedsstillelser fra før og efter 11. juni 2014. Redegør for de undtagelsesbestemmelser der er til sikkerhedsstillelser herunder bagatelgrænsen
17  cards
Spørgsmål 6: Aktiver og passiver
Redegør for, hvilke aktiver og passiver der kan indgå i virksomhedsordningen herunder for, hvilke betingelser der skal opfyldes for, at salgsprovenu ved salg af virksomhedsaktiver kan indgå i virksomhedsordningen
13  cards
Spørgsmål 7: Rentekorrektion og kapitalafkast
Redegør nærmere for formålet med beregning af rentekorrektion og kapitalafkast herunder for beregningen af henholdsvis rentekorrektion og kapitalafkast. Er der metoder til undgåelse af beregning af rentekorrektion?
13  cards
Spørgsmål 8: Hæverækkefølgen
Redegør nærmere for hvordan årets hævninger opgøres i virksomhedsordningen herunder for mellemregningskontoen, den udvidede hæverækkefølge, og hensættelse til senere hævning
15  cards
Spørgsmål 9: Overskudsdisponering
Redegør for overskudsdisponeringen i relation til virksomhedsordningen herunder for, hvilke forhold der har betydning for, om der kan spares op i virksomhedsordningen, og hvordan tilgang til konto for opsparet overskud beregnes.
8  cards
Spørgsmål 10: Ophør med VSO
Redegør for hvornår der er tale om ophør i relation til anvendelse af virksomhedsordningen, og hvilke konsekvenser ophør har for beskatning af opsparet overskud
5  cards
Spørgsmål 11: Delvist ophør/salg
Redegør for hvilke regler der gælder i forbindelse med delsalg og delvist ophør af virksomhed herunder for, om provenu fra delsalg af virksomhed til nærtstående kan indgå i virksomhedsordningen.
17  cards
Generelle spørgsmål
No deck description has yet been added by the author.
6  cards

More about
virksomhedsordningen

  • Class purpose General learning

Learn faster with Brainscape on your web, iPhone, or Android device. Study Peter Nielsen's Virksomhedsordningen flashcards now!

How studying works.

Brainscape's adaptive web mobile flashcards system will drill you on your weaknesses, using a pattern guaranteed to help you learn more in less time.

Add your own flashcards.

Either request "Edit" access from the author, or make a copy of the class to edit as your own. And you can always create a totally new class of your own too!

What's Brainscape anyway?

Brainscape is a digital flashcards platform where you can find, create, share, and study any subject on the planet.

We use an adaptive study algorithm that is proven to help you learn faster and remember longer....

Looking for something else?

Make Flashcards