Exit Exam Alternative Flashcards Preview

A-Para 2 Final > Exit Exam Alternative > Flashcards

Flashcards in Exit Exam Alternative Deck (145)
Loading flashcards...
1

1. You have been called to a party for a 20 year old male who bystanders state had an episode of “Violent Shakes” before you arrived. The patient is conscious and agitated, BP 132/96, pulse 132, respirations are 28. He is diaphoretic and his pupils are dilated. Bystanders deny any drug or alcohol ingestion. What do you suspect?
A) Grand mal seizure.
B) Delirium tremens.
C) Cocaine overdose.
D) Heroin overdose.

Ans: A

2

2. When a drug's specific action is a negative Chronotropic effect, what effect will it have on the heart?
A) Increased heart rate
B) Decrease heart rate
C) Increase force of muscular contractility
D) Decrease force of muscular contractility

Ans: B

3

3. A child has overdosed on ASA. You would expect all of the following except:
A) Hypoventilation
B) Metabolic acidosis
C) Vomiting and dehydration
D) Diaphoresis and fever

Ans: D

4

4. The best possible score for a Glasgow coma scale
A) Eye opening 4; verbal response 5; motor response; 6
B) Eye opening 3; verbal response 4; motor response; 5
C) Eye opening 6; verbal response 5; motor response; 4
D) Eye opening 5; verbal response 5; motor response; 6

Ans: A

5

5. Early signs of Lidocaine toxicity are:
A) Seizures and hypertension
B) Tremors & V Tachycardia
C) Tremors and paresthesia
D) Headache and seizures

Ans: D

6

6. What position is JVD best observed:
A) 30 degrees upright
B) Fowlers
C) Trendelenburg
D) Supine

Ans: B

7

7. ln addition to administering Pitocin to a patient experiencing postpartum hemorrhage, the Paramedic should also implement which of the following
measures?
A) IV volume expanders, antishock trousers, and EKG monitor.
B) IV KVO, high-flow oxygen, and fundal massage.
C) Massage fundus, IV Fluids, and allow newborn to breast feed.
D) IV fluids, pack vagina and place mother in shock position.

Ans: C

8

8. A patient who is hyperventilating may have which acid-base condition?
A) Respiratory acidosis
B) Respiratory alkalosis
C) Metabolic acidosis
D) Metabolic alkalosis

Ans: B

9

9. A collection of the blood caused by a ruptured blood vessel that is enclosed in an organ, tissue or body space is a/an:
A) Aneurysm
B) Erythema
C) Petichiae
D) Hematoma

Ans: D

10

10. You are transporting a 26-year-old multigravida whose last two babies were by Cesarean Section. She appears to be near full term and is having hard contractions 3-4 minutes apart. She suddenly complains of continuous lower abdominal pain, progressively worse, and gradually goes into shock. The most likely possibility is:
A) Placenta previa
B) Abruptio placenta
C) Ruptured ectopic pregnancy
D) Uterine rupture

Ans: B

11

11. Cardiac output =
A) Stroke volume x B/P
B) Stroke volume + systolic B/P
C) Heart Rate x Stroke volume
D) Ejection Fraction x Contractile Force

Ans: C

12

12. If a physician stops at the scene of your call and offers assistance, which of the following should you do before consenting to allow his/her assistance?
A) Confirm that person is actually a medical doctor and not a Ph.D.
B) Confirm that the physician is willing to come to the hospital with you and the patient.
C) Let the physician speak to your medical control so they can work together.
D) All of the above.

Ans: D

13

13. A patient presents as follows: acting bizarre, skin is cool & clammy skin, slurred speech, and staggers. Vital signs are: Pulse 110 weak and thready, RR 24 regular and non-labored, BP 110/70, SA02 97% on RA, Glucose: LO. The diagnosis for this patient is:
A) Hyperglycemia
B) Diabetic Ketoacidosis
C) Insulin Shock
D) Brain Attack

Ans: C

14

14. lf the heart rate increases, but the stroke volume remains the same, what happens to the cardiac output?
A) Increases
B) Decreases
C) Remains the same
D) The stroke volume must increase also

Ans: A

15

15. The termination of a paramedic/patient care relationship before assuring that a health care provider of equal or higher training will continue care is called:
A) False imprisonment
B) Confidentiality.
C) Malpractice.
D) Abandonment.

Ans: D

16

16. The pulmonary artery carries:
A) Oxygenated blood to the lungs
B) Deoxygenated blood to the lungs
C) Oxygenated blood to the heart
D) Deoxygenated blood to the heart

Ans: B

17

17. lf a patient who is refusing care becomes unconscious, can the paramedic treat him?
A) Yes, under the informed consent provision.
B) Yes, under the emergency doctrine.
C) Not without the police present.
D) Not without permission of medical control.

Ans: B

18

18. Atropine works by:
A) Stimulating the sympathetic nervous system
B) Stimulating the parasympathetic nervous system
C) Blocking the effects of the vagus nerve
D) Stimulating the vagus nerve

Ans: C

19

19. You are called to a home of a 23-year-old obese female approximately 8 months pregnant who has just had a Grand Mal seizure. You observe the patient is still having seizure activity. rapid pulse @ 145/min., BP -240/130,3+ edema of extremities. No history of epilepsy or head injury can be obtained. The most likely diagnosis is:
A) Hypertensive crises
B) CVA seizure
C) Eclampsia
D) Pre-eclampsia

Ans: C

20

20. All of the following are elements of Cushing Triad except:
A) Elevated BP
B) Decreased pulse
C) Irregular respirations
D) Decreased peripheral vascular resistance

Ans: D

21

21. You are unable to defibrillate a patient because the defibrillator doesn't charge. The patient later dies, and the family learns that you failed to replace the battery -the morning according to your service's routine procedures. You may be liable
for:
A) Negligence
B) Malpractice
C) Abandonment
D) Wrongful death

Ans: A

22

22. The principle of providing care equal to that of a similarly trained individual in the same or similar circumstances is called:
A) Negligence
B) Standard of care
C) Duty to act
D) The prudent person principle

Ans: B

23

23. The pediatric patient that presents with sunken eyes, recent weight loss, and tachycardia should be evaluated to rule out:
A) Polio
B) Pertusis
C) Anaphylaxis
D) Dehydration

Ans: D

24

24. You are called to the scene of a construction site accident. A 31-year-old male was working in a trench when the walls collapsed and he was completely
covered by dirt. His coworkers have freed his abdomen, chest, and head, but he is still trapped from the waist down. The patient appears to be purple from the shoulders up and is having marked difficulty breathing. His eyes are bulging, and his lips appear swollen. You suspect:
A) Myocardial infarction
B) Tension pneumothorax
C) Traumatic asphyxia
D) Simple pneumothorax

Ans: C

25

25. The normal PR interval is seconds
A) 0.2 -0.4
B) 0.4 -0.12
C) 0.1 -0.20
D) 0.12 -0.20

Ans: D

26

26. The physician orders 5mcg/kg/min of dopamine for an 80 kg patient. You put
400 mg of Dopamine in 250 ml D5W. What is the correct rate using a microdrip administration set?
A) 15 gtts/min
B) 30 gtts/min
C) 40 gtts/min
D) 120 gtts/min

Ans: A

27

27. The APGAR score evaluates:
A) Pulse, respirations, BP ,activity, color,
B) Pulse, respirations, activity, color, grimace
C) Pulse, reflex ability, appearance, BP
D) BP, pulse, gestation, color, respiration

Ans: B

28

28. The patient who is decorticate will move his hands and arms:
A) Toward the body
B) Over the head
C) Extended away from the body
D) None of the above

Ans: A

29

29. A 60 y/o patient with a-fib develops signs of CVA. This is probably due to:
A) Cerebral hemorrhage
B) Pulmonary Hemorrhage
C) Cerebral thromboembolus
D) Cerebral embolus

Ans: C

30

30. Select the answer which correctly arranges the stages of the grieving process in order.
A) Denial- depression-anger-bargaining-acceptance
B) Denial- anger-bargaining-depression-acceptance
C) Bargaining -denial -anger -depression -acceptance
D) Acceptance -depression -bargaining -denial -anger

Ans: B